Skip to main content

احادیث نوجوان2

احادیث تربیتی :

 

 امیرالمومنین (ع) فرمودند : افراد عیب دار، دوست دارند تا عیوب مردم را پخش کنند تا بهانه ای برای معایب خویش فراهم آید . ( با یافتن شریک جرم ، می کوشند خطای خویش را پنهان کنند )

 

 

 امام صادق (ع) فرمودند : هرگاه کسی را دوست داشتی به او خبر بده ، چرا که این کار ، دوستی میان شما را استوارتر می سازد .  

 

امیرالمومنین (ع) فرمدند :  نصیحت کردن تو ( دیگران را ) در حضور جمع ، خرد کردن و کوبیدن شخصیّت طرف است .

 

امیرالمومنین (ع) فرمودند : تکبّر ورزیدن تو در دوران ریاست و سرپرستی ، موجب ذلّت در ایّام برکناری است .

 

پیامبر اکرم (ص) فرمودند : کسی که در نزد او کودکی وجود دارد باید ( در برخوردهای تربیتی ، خویش را تا سر حدّ آن کودک تنزّل دهد و ) با وی کودکانه رفتار نماید .

 

امیرالمومنین عليه السلام فرمودند : نماز را به فرزندان خود پیش از رسیدن به سنّ تکلیف ، تعلیم بدهید و آنگاه که به حدّ بلوغ شرعی رسیدند ، انجام فریضه نماز را از آنها بخواهید .

 

امیرالمومنین عليه السلام فرمودند : دل نوجوان مانند زمین آماده است که هر بذری در آن افشانده شود می پذیرد .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند :  کسی که به منظور اصلاح خود یا دیگران عملی (یا بخشی از عمل) را دنبال کند ، خداوند به عدد ریگ های بیابان برای او اجر و ثواب می نویسد .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند : سفارش می کنم شما را با جوانان به خوبی و نیکی رفتار کنید ؛ چرا که آنان نازک دل ترند . خداوند مرا به پیامبری برانگیخت ، جوانان به من گرویدند و یاری ام کردند و بزرگسالان به مخالفت برخاستند .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند : ای اباذر ! هیچ جوانی به خاطر خدا از دنیا و سرگرمی های آن روی نگرداند و جوانی خویش را به طاعت خدا پیر نکند ، مگر این که خداوند پاداش 72 صدیق را به او عطا فرماید .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند : خداوند به وجود جوان اهل عبادت بر فرشتگان مباهات می کند و می فرماید :  بنده ی مرا ببیند ! به خاطر من چگونه از لذّت جسمانی خویش گذشته است . 

امام صادق (ع) می فرمایند :  جوان مؤمنی که به قرائت قرآن می پردازد ، قرآن با گوشت و خونش می آمیزد .

 

امام صادق (ع) به شیعیان توصیه می کردند : نوجوانان را دریابید و به آنان حدیث و دین بیاموزید پیش از آنکه گمراهان ومنحرفان بر شما پیش دستی کرده و جوانان را بربایند .

 

امام صادق (ع) می فرمایند : دوست ندارم یکی از شما جوانان را ببینم مگر در دو حال : یا دانشمند یا در حال یادگیری و دانش اندوزی . اگر جوان چنین نکند کوتاهی کرده و جوانی خویش را تباه ساخته و اگر بهار عمر خویش را تباه کند به خطا رفته و چنین جوانی در جهنم و دوزخ خواهد بود ، قسم به خدایی که محمّد را به حق مبعوث کرده است .

 

امیرالمومنین (ع) فرمودند :  بدکار را با پاداش دادن به نیکوکار از انجام کارِ بد باز دار .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند :  فرزندان خود را گرامی بدارید و ادب و تربیت آنان را نیکو گردانید تا مورد مغفرت قرار گیرید .

 

امیرالمومنین عليه السلام فرمودند : صفحه دل نوجوان همچون زمین حاصلخیز و مستعدی است که هیچ گیاهی  در آن نروئیده  و آماده هر نوع بذر افشانی است .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند :  خداوند جوانی را که در اطاعت خدا ، جوانی خود را سپری می‏کند ، دوست دارد .

 

 رسول اکرم (ص) فرمودند :  چهار چیز را پیش از چهار چیز غنیمت شمار: جوانی را پیش از پیری ، سلامتی را پیش از بیماری، بی‏نیازی را پیش از فقر، و زندگی را پیش از مرگ .

 

 رسول اکرم (ص) فرمودند :  جوانی ، شعبه‏ای از دیوانگی و زنان ، دام شیطانند .

 

 رسول اکرم (ص) فرمودند :  پروردگار تو از جوانی که خصلت بچه‏گانه ندارد، در شگفت است .

 

رسول اکرم (ص) فرمودند : خدای تعالی در شگفت است از جوانی که غرور جوانی ندارد . (دوران جوانی با غرور فراوان همراه است )

 

 رسول اکرم (ص) فرمودند : برتری جوان عابدی که در کوچکی عبادت می‏کند بر پیری که بعد از کهنسالی عبادت می‏نماید، مانند برتری پیامبران بر سایر مردم است .

 

 رسول اکرم (ص) فرمودند : در نزد خدای تعالی هیچ چیزی از جوان توبه‏گر محبوب‏تر نیست و نیز در نزد خدای تعالی هیچ چیزی از پیری که بر گناهانش باقی است منفورتر نیست .

 

امیرالمومنین عليه السلام فرمودند : مردی از فرزند خود به حضرت امیر المومنین (ع ) شكایت كرد . حضرت فرمود : فرزندت را نزن ، بلكه برای ادب كردنش ، با او قهر كن ، اما مراقب باش ، قهركردن تو با چندان طول نكشد و هر چه زودتربا او آشتی نما